OHJELMA

Ohjelmassa tiukkaa asiaa, viihdettä ja hyväntekeväisyyttä

Vasara-messuilla voi osallistua ohjelmaan kolmella lavalla; Vasara-lavalla, Taloyhtiölavalla ja Kiertotalouslavalla.

konttaas vari


Lauantaina VASARA-LAVALLA kuullaan vaasalaisen asuntosijoittaja Sami-Jaakko Konttaksen haastattelu asuntosijoittamisesta ja asuntojen flippauksesta. Sami-Jaakko tulee kertomaan miten hän nuorena miehenä aloitti asuntosijoittamisen ja miten sijoittamisen nälkä on vuosien mittaan kasvanut ja kehittynyt. 

 

gustafsson2

VASARA-LAVALLA kuullaan myös Vimpelin kunnanjohtajan Sami Gustafssonin ajatuksia digitalisaation vaikutuksesta tulevaisuuden maaseutuasumiseen. Lisäksi keskustellaan siitä miten pieni kunta kuten Vimpeli, pystyy kilpailemaan isojen kasvukeskusten kanssa ja miten kuntaa voidaan brändätä ja tuoda esiin somen avulla.

 

Lauantain paneelikeskustelu käsittelee tulevaisuuden asumisen megatrendejä. Kaupungistuminen, palveleva asuminen, yhteisöllisyys ja asumisen älykkäät ratkaisut on selvä trendi myös Suomessa. Elämänarvojen muutos, ilmastonmuutos, omistamisen vähenevä tarve ja erilaisia palveluita tarjoava asuminen kasvaa. Paneelikeskustelua johtaa Vaasan kaupungin kaavoitusarkkitehti Oliver Schulte-Tigges.

Päälavalla on haastateltavina myös vaasalaisia ja valtakunnallisia sisustusalan somevaikuttajia.

vasara 2019 huutokauppa kuva
Sunnuntaina messuilla tehdään hyvää hyväntekeväisyyshuutokaupan merkeissä. Messujen näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit ovat lahjoittaneet tuotteita ja palveluita huutokaupattavaksi ja tuotto lahjoitetaan Project Liv -yhdistykselle. Huutokaupan meklarina toimii TV:stä tuttu huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Ennen klo 14.00 alkavaa huutokauppaa apumies Markku nikkaroi puunkantotelineen, joka myös lahjoitetaan huutokaupattavaksi. 

 

kiertotalous1 
KIERTOTALOUSLAVALLA messuvieraat saavat kuulla ajankohtaista kiertotalousaiheesta. Kiertotalous on yksi Vaasan seudun kärkiprojekteista ja seudulla toimii laaja kiertotalousyritysten verkosto. Uusiokäyttö, kierrätys, materiaalivirtojen hyödyntäminen nostetaan esiin eri kiertotaloustoimijoiden avulla. Ohjelman järjestetään yhteistyössä Renergi circular economy hub–klusterin kanssa.

 

TALOYHTIÖLAVALLA näytteilleasettajat pitävät omia ajankohtaisia puheenvuoroja ja Suomen Vuokranantajat järjestää ohjelmaa asuntosijoittajille ja vuokranantajille.